Povestea mea

//Povestea mea
Povestea mea 2016-11-08T23:34:39+00:00

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=”” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”center” style_type=”double solid” sep_color=”#3902ed”]

_m2_0894-mod-bwCine sunt eu ?

[/fusion_title][fusion_text]

Ah, cât de greu îmi este să scriu despre mine, în acest moment! Toată viața mi s-a spus cine sunt și mi-am însușit aceste identități, acum încă mă caut pe mine – adevărata Andreea, un puzzle la care adaug încet și cu grijă fiecare piesă.

Mă cheamă și Marian în urma căsătoriei. Împreună cu soțul meu Cristi, avem două fete minunate Sofia-Elena și Anastasia.

andreea_sofia-cu-bleo_m2_2831

M-am născut pe 1 noiembrie 1986 la Mediaș. Am absolvit Facultatea de Limbi  Moderne Aplicate, urmată de Facultatea de Management și Masterat în Managementul Gazelor Naturale.

Încă de când eram copil mi-a plăcut să mă implic în activități, prin care puteam face bine și altora. Mi se topea inima dacă întâlneam pe cineva care era într-o situație mai puțin fericită și nu aveam liniște până nu contribuiam cu ceva ajutor.

Odată cu mine a crescut și dorința de a face ceva care să contribuie activ și eficient la binele general al societății în care trăiesc. M-am implicat în multe acțiuni de voluntariat, unde era nevoie ajutam cu ce puteam, dar simțeam nevoia de ceva mai concret, o structură mai clară și mai bine stabilită. Timp de câțiva ani am lucrat în cadrul unei organizații unde am avut norocul să am colegi extraordinari, care erau fel de dedicați și determinați ca și mine pentru a  munci cot la cot pentru un scop comun. Aici am dobândit o bună experiență în organizarea evenimentelor și cel mai important, am lucrat cu  și pentru oameni din toate categoriile sociale.

Vestea că voi deveni mamă mi-a schimbat total viața. De atunci am început o călătorie plina de sens și valoare. Cea mai mare provocare a fost să îmi depășesc propriile temeri și limitări, în încercarea de a deveni o variantă a mea mai echilibrata și mai în contact sinele meu.

„Viata bate teoria” este probabil cea mai potrivita zicală pentru a descrie procesul de autocunoaștere pe care l-am început mai mult sau mai putin conștientă. După multe cărți de specialitate citite, practica mea în viata de zi cu zi lăsa de dorit și îmi crea frustrări peste care reușeam să trec cu greu sau chiar deloc.

Soluțiile și răspunsurile le-am găsit în mine și în povestea mea de viata, dar abia atunci când am înțeles cu adevarat cum să o accept și să o internalizez.

Am avut parte de ajutorul unor specialiști de seama în domeniul psihologiei și al parenting-ului pentru a găsi calea cea mai potrivita pentru mine și familia mea.

Căutările mele continue m-au adus față în față cu viziunea Parenting by Connection a organizației Hand in Hand Parenting, înființata de Patricia Wipfler în SUA și extinsa în toată lumea. De aici, am pornit pe un drum total nou pentru mine. Am redescoperit pasiunea mea pentru psihologia umana și am combinat-o cu plăcerea de a lucra cu și pentru oameni. Din asta s-a născut proiectul Mȃnă în Mȃnă cu Fericirea, prin care îmi doresc sa facilitez accesul cât mai multor părinti, bunici, bone, cupluri, cadre didactice, medici, psihologi, asistenți sociali etc, la informațiile prețioase de care eu am avut parte pentru a putea avea parte de relații familiale și interpersonale de calitate și pentru a putea oferi beneficiarilor serviciilor lor un ajutor real și eficient.

Cred cu tărie, că educația este fundația societății, că totul pleacă de la și se leagă de copilărie, în special de primii ani din viata. Modul în care am fost crescuți și educați își pune amprenta hotărâtor asupra modului în care ne trăim viata adulta. Studiile cele mai recente în domeniu ne arată importanța deosebită în viata personala și chiar și dincolo de ea, a relațiilor interumane, a principiilor sănătoase în creșterea copiilor noștri și în modul în care ne privim și ne acceptam pe noi înșine ca persoane.

Beneficiile pe care le-am resimțit în viața personala, în propria familie și în activitatea profesionalî în urma conferințelor de parenting și dezvoltare persononală la care am participat, dar în special în urma cursului „Building emotional understanding” cu specialiștii organizației Hand in Hand Parenting, m-a determinat să merg mai departe și să urmez programul de certificare ca și instructor Hand in Hand Parenting. Este un program intens cu durata medie de un an, în cadrul căruia beneficiez de ghidarea specialiștilor din domenii precum neurobiologie, psihologie, neuropsihiatrie, instructori cu experiență semnificativă în dezvoltare personală și în creșterea și educarea copiilor după metode care au la baza conectarea, respectul și dragostea reciprocă.

Se pare că viata îmi aduce în prag mereu noi provocări și oportunități, astfel încât, începând din toamna acestui an, am demarat un alt proiect la care visez de foarte mult timp – deschiderea unui centru educațional și de formare la noi în oraș (Mediaș), de care se vor bucura atât cei mici, cât și cei mari.

Motivația mea este primul rând familia mea, urmată imediat de nevoia foarte mare a societății în care trăiesc de informație, sprijin și metode eficiente bazate pe studii pertinente și de actualitate din domeniul psihologiei umane.

Satisfacția mea sunt rezultatele deosebite în dezvoltarea copiilor mei, a mea personală, și a familiilor cu care am ocazia sa intru în contact și pe care le pot sprijini în a găsi soluții la provocările pe care le întâmpina în calitate de părinți.

Crezul meu este că fericirea nu este un ideal pe care îl atingem în urmă la foarte multe sacrificii și doar după lungi așteptări – fericirea este o realitate pe care o putem trăi conștient clipă de clipă, dacă știm sau învățăm cum să facem acest lucru.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”shadow” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”#3902ed” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ border_size=”5″ icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_images picture_size=”auto” hover_type=”zoomout” autoplay=”yes” columns=”5″ column_spacing=”13″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”yes” border=”yes” lightbox=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_image image=”http://manainmanacufericirea.ro/wp-content/uploads/2012/08/DSC0283.jpg” image_id=”11950″ link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://manainmanacufericirea.ro/wp-content/uploads/2012/07/MK3-07627-1.jpg” image_id=”11965″ link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://manainmanacufericirea.ro/wp-content/uploads/2012/08/MK3-07205.jpg” image_id=”11958″ link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://manainmanacufericirea.ro/wp-content/uploads/2013/05/M2_2940.jpg” image_id=”11871″ link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://manainmanacufericirea.ro/wp-content/uploads/2013/05/M2_2822.jpg” image_id=”11868″ link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][/fusion_images][fusion_separator style_type=”shadow” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”#3902ed” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”5″ icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=”” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”center” style_type=”double solid” sep_color=”#3902ed”]

Profil

[/fusion_title][fusion_person name=”Andreea Marian” title=”Președinte&Fondator” picture=”http://manainmanacufericirea.ro/wp-content/uploads/2013/05/imagine.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”glow” hover_type=”zoomout” background_color=”” content_alignment=”center” pic_style_color=”” pic_bordersize=”2″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_color_type=”brand” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”top” blogger=”” deviantart=”” digg=”” dribbble=”” dropbox=”” facebook=”https://www.facebook.com/manainmanacufericir/” flickr=”” forrst=”” googleplus=”” instagram=”” linkedin=”” myspace=”” paypal=”” pinterest=”” reddit=”” rss=”” skype=”” soundcloud=”” spotify=”” tumblr=”” twitter=”” vimeo=”” vk=”” xing=”” yahoo=”” yelp=”” youtube=”” email=”” show_custom=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=”” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”3″ content_align=”center” style_type=”double solid” sep_color=”#3902ed”]

Important pentru mine!

[/fusion_title][fusion_accordion divider_line=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Familia!” open=”yes” /][fusion_toggle title=”Echilibrul!” open=”no” /][fusion_toggle title=”Comunitatea!” open=”no” /][fusion_toggle title=”Dezvoltarea personală!” open=”no” /][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_separator style_type=”shadow” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”#3902ed” top_margin=”30″ bottom_margin=”40″ border_size=”5″ icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_tagline_box backgroundcolor=”#b8b7e8″ shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”3″ bordercolor=”#1102e8″ highlightposition=”none” content_alignment=”left” link=”http://manainmanacufericirea.ro/contact-1/” button=”Inscie-te” linktarget=”_blank” modal=”” button_size=”medium” button_type=”3d” button_shape=”round” buttoncolor=”blue” title=”Alătură-te!…Celor peste 1 milion de părinţi, viitor părinţi, bunici. Intră în comunitatea noastră!” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”flash” animation_direction=”up” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]

Daca doresti sa primesti informatii noi despre „parenting”, despre cum sa fii fericit, inscie-te!

[/fusion_tagline_box][fusion_separator style_type=”shadow” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”#3902ed” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”5″ icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]