Povestea mea

//Povestea mea
Povestea mea 2018-01-02T18:54:08+00:00

_m2_0894-mod-bwCine sunt eu ?

Toată viața mi s-a spus cine sunt și mi-am însușit aceste identități, acum încă mă caut pe mine – adevărata Andreea, un puzzle la care adaug încet și cu grijă fiecare piesă.

Mă cheamă și Marian în urma căsătoriei. Împreună cu soțul meu Cristi, avem două fete minunate Sofia-Elena și Anastasia.

M-am născut pe 1 noiembrie 1986 la Mediaș.  Încă de când eram copil mi-a plăcut să mă implic în activități, prin care puteam face bine și altora. Mi se topea inima dacă întâlneam pe cineva care era într-o situație mai puțin fericită și nu aveam liniște până nu contribuiam cu ceva ajutor.

Odată cu mine a crescut și dorința de a face ceva care să contribuie activ și eficient la binele general al societății în care trăiesc. M-am implicat în multe acțiuni de voluntariat, unde era nevoie ajutam cu ce puteam, dar simțeam nevoia de ceva mai concret, o structură mai clară și mai bine stabilită. Timp de câțiva ani am lucrat în cadrul unei organizații unde am avut norocul să am colegi extraordinari, care erau fel de dedicați și determinați ca și mine pentru a  munci cot la cot pentru un scop comun. Aici am dobândit o bună experiență în organizarea evenimentelor și cel mai important, am lucrat cu  și pentru oameni din toate categoriile sociale.

Vestea că voi deveni mamă mi-a schimbat total viața. De atunci am început o călătorie plina de sens și valoare. Cea mai mare provocare a fost să îmi depășesc propriile temeri și limitări, în încercarea de a deveni o variantă a mea mai echilibrata și mai în contact sinele meu.

„Viata bate teoria” este probabil cea mai potrivita zicală pentru a descrie procesul de autocunoaștere pe care l-am început mai mult sau mai putin conștientă. După multe cărți de specialitate citite, practica mea în viata de zi cu zi lăsa de dorit și îmi crea frustrări peste care reușeam să trec cu greu sau chiar deloc. Soluțiile și răspunsurile le-am găsit în mine și în povestea mea de viata, dar abia atunci când am înțeles cu adevarat cum să o accept și să o internalizez. Am avut parte de ajutorul unor specialiști de seama în domeniul psihologiei și al parenting-ului pentru a găsi calea cea mai potrivita pentru mine și familia mea.

Căutările mele continue m-au adus față în față cu viziunea Parenting by Connection a organizației Hand in Hand Parenting, înființata de Patricia Wipfler în SUA și extinsî la nivel mondial. Am absolvit cursul de certificare ca instructor Parenting by Connection, în cadrul căruia am învățat despre importanța emoțiilor, modul în care funcționează acestea și cum ne influențează viața. Acest curs a fost pentru mine un proces, un drum cu suișuri și coborâșuri înapoi spre propria mea identitate. Cu lecția învățată încerc să dăruiesc celor din jurul meu sprijin în meseria de părinte sau profesor, dar îmi place în egală măsură să îi ajut pe cei care trec prin momente emoționale intense prin sesiuni de ascultare terapeutică.

Cred cu tărie, că educația este fundația societății, că totul pleacă de la și se leagă de copilărie, în special de primii ani din viata. Modul în care am fost crescuți și educați își pune amprenta hotărâtor asupra modului în care ne trăim viata adulta. Este greu de imaginat cum felul în care este un copil la vârsta de 5 ani îi poate influența viitorul, cu toate acestea, studiile în domeniu confirmă faptul că viața socială și emoțională din frageda copilărie sunt indicatorul principal pentru gradul de succes la maturitate.

Astfel, am ales să mă implic activ în redefinirea educației la nivel preșcolar (deocamdată). Începând din 2016, am demarat un proiect la care visez de foarte mult timp – deschiderea unui centru educațional pentru preșcolari, care s-a transformat începând din 2017 în Grădinița Româno-Finlandeză Mediaș. Motivația mea este primul rând familia mea, urmată imediat de nevoia foarte mare a societății în care trăiesc de informație, sprijin și metode eficiente bazate pe studii pertinente și de actualitate din domeniul psihologiei umane, al educației și al relațiilor interpersonale. Satisfacția mea sunt rezultatele deosebite în modul de dezvoltare al copiilor care frecventează grădinița noastră și a familiilor lor.

Profil

Andreea Marian
Andreea MarianPreședinte&Fondator

Important pentru mine!

Inscie-te

Alătură-te!...Celor peste 1 milion de părinţi, viitor părinţi, bunici. Intră în comunitatea noastră!

Daca doresti sa primesti informatii noi despre „parenting”, despre cum sa fii fericit, inscie-te!

Inscie-te