Dar de Mărțișor – Mindfulness prin culoare

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Frumos se spune din bătrâni și prin povești că primăvara aduce viață naturii care înflorește într-un verde crud cu flori delicate care zboară în adierea vântului cald. Ei bine, tradiția învață omul să se bucure de primăvară prin Mărțișor – trainicul vestitor al noului anotimp. Se oferă zâmbete, flori, mărțișoare colorate persoanelor dragi din jurul. Dar, oare de câte ori îți oferi chiar ție un Mărțișor?

Ei bine, după cum știi, anul 2017 este un an magic, aflându-se sub imperiul cifrei 1; te provoc, dragă cititorule, așa la început de an și de o nouă primăvară să îți faci ție mai întâi un dar de Mărțișor explorând starea de prezență. Dacă natura reînvie, tu poți să înflorești momentul prezent și să te conectezi la sufletul, nevoile și resursele tale interioare.

Scriam în articolul meu Starea de prezență – între înger și demonstarea de prezență te scoate de pe pilotul automat, te aduce în aici și acum, să trăiești momentul fără a răscoli trecutul și fără a născoci viitorul. E nevoie să explorezi cum să trăiești starea de prezență și să o exersezi în avalanșa zilelor oricât ar fi ele de încărcate. Jon Kabat Zinn spune în prelegerile sale că practicând starea de prezență, omul ajunge să iasă dintr-un torent care e viața însăși și să stea pe malul acestuia și să-l asculte, să se lase purtat de aceea curgere a apei; iar așa omul ajunge să descopere energia și puterea interioară.

Iată, un joc de cuvinte, o curgere de apă, o ascultare a ploii ori respirația plină, toate te pot aduce mai aproape de bucuria momentului prezent. Nu contează cum vrei să îi spui stării mindful, oricum fiecare dintre noi e unic și irepetabil, așa că și modul în care trăim starea de prezență este diferit. Dar, e ceva comun: timpul! Da, momentul prezent înflorește în aici și acum!

Și pentru că mi-am propus ca în anul magic 2017 să aduc magie în viața mea și a oamenilor cu care voi intra în contact, în următoarele mele articole vei descoperi idei și tehnici de practicare a stării de prezență.

Încă din 2016 propun în seminariile mele ideea de mindfulness prin culoare în care dăm culoare vieții noastre prin energia culorilor. Explorăm  tehnici de mindfulness și totodată, ne întoarcem atenția spre noi și lăsăm culorile să contureze părți din sinele nostru; nu colorăm pur și simplu desene anti-stres, aducem idei și lăsăm conștientizările momentului să ne conecteze cu resursele interioare.

Așadar, dă-ți timp ție și unei foi de hârtie, pune culoare Mărțișorului tău așa cum tu simți, e nevoie să explorezi ce se va contura, nu are sens să îți propui de la început ce trebuie să iasă. Găsește timpul potrivit și locul cald în care muzica-n surdină să te conecteze cu sinele tău profund. De această dată nu e nevoie să arăți cuiva Mărțișorul, doar ție și să te bucuri de El în fiecare clipă în care vrei să îți faci un dar. Fii prezent în cu tine și cu setul de culori, descoperă mai apoi ce semnificație dai culorilor Mărțișorului tău, explorează tehnica respirației conștiente și nu înceta să rămâi curios.

Codruța Răbăgel – „Nu dețin adevărul suprem, ia cu tine din aceste rânduri ceea ce ți se potrivește!”

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”shadow” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sep_color=”#3902ed” border_size=”5″ alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2017-03-02T20:29:05+00:00 martie 2nd, 2017|