Seminar Hand in Hand Parenting

Anul 2017 l-am început plina de energie și dorința de a demara la Mediaş seria de  seminarii în cadrul cărora să prezint metoda Parenting by connection și instrumentele Hand in Hand Parenting: conectare, ascultare, joacă, timp special și limite. De câteva luni urmez cursul de certificare ca instructor  Hand in Hand Parenting, organizație fondata de Patricia Wipfler in SUA . După ce am început să aplic metodele Parenting by Connection în familia mea am avut rezultate uimitoare, de aceea mi-am dorit să le fac cunoscute cât mai multor părinți pentru a le fi și lor de folos.

Meseria de părinte este una dintre cele mai solicitante. Creșterea și educarea unui copil aduce pe lângă multe bucurii și împliniri, multe preocupări și situații dificile. Într-o singură zi un părinte decide soarta copilului sau atât pe termen scurt cât și  pe termen lung.

Fiecare copil e diferit și fiecare familie are o dinamica  unica, de aceea nu cred ca există o rețeta de parenting de success care poate fi aplicată universal. Cred că fiecare părinte are nevoie de surse de informare sigure, bazate pe studii clare, pertinente și de ultimă generație în ceea ce privește dezvoltarea și educarea copiilor. Aceste studii le vor permite accesul la un nivel superior de auto-cunoaștere și vor facilita capacitatea de a avea relații de familie sănătoase. În cadrul acestor relații sănătoase, atât părinții cât și copiii se pot dezvolta armonios. Astfel, copiii de astăzi vor deveni adulții implicați, creativi și echilibrați de mâine. De asemenea, este o cale foarte bună pentru a construi o societate sănătoasă.
In cadrul seminariilor pe care le voi susține  în perioada ianuarie – martie, voi aborda o parte dintre următoarele subiecte: cum funcționează emoțiile copiilor, jocurile terapeutice, cum abordăm agresivitatea copiilor, educație sănătoasă – stabilirea limitelor, timp special, anxietatea de separare, somn, mâncat, antrenamentul la toaletă, rivalitățile între frați, maniere, responsabilități în casă, conduită în public, crize de furie, tranzițiile, nașterea frățiorului/surioarei, cum facem față stresului ca părinți etc.

În cadrul fiecărei întâlniri voi pune la dispoziție materiale scrise, explicații și exemple, de asemenea o să practicăm și o să învățam despre parteneriatele de ascultare (listening partnership). Aceeași participanți mă vor însoți pe tot parcursul seminariilor și sunt bucuroasă că toate locurile au fost ocupate de persoane extraordinare, deschise și dornice să învețe cât mai multe despre metodele HiH. La finalul seminariilor, părintii care au luat parte ele vor dobândi suficiente cunoștințe pentru a pune in practica cu success cel putin unul dintre cele 5 instrumente: ascultarea emoțiilor, timp special, ascultarea prin joaca, limite și parteneriatele de ascultare.

Mai multe detalii despre evenimentele programate gasiti aici.

Mai multe detalii despre Hand in Hand Parenting gasiti aici.

By | 2017-02-22T15:13:55+00:00 februarie 20th, 2017|